Pastel van 1984 tot 2015

Deze pagina toont werken die ik tussen 1985 en 2015 met pastel maakte. Pastel is geweldig materiaal en leidde bij mij tot een serieuze verkenning naar de mogelijkheden.

Klik op de afbeelding voor een vergroting. Prijs op aanvraag. Pastels zijn altijd in wissellijsten ingelijst.

Hieronder een aantal pasteltekeningen uit de serie So Happy Together (SHT). Reacties hierop zijn verschillend. Sommige mensen vonden het schitterend, anderen vonden het eng, die zwarte ogen. Van een klant werd de tekening weer ingeleverd, haar kind was er serieus bang voor en kon er niet van slapen. Weer anderen herkennen de gezichten van vrienden of kennissen in een tekening, wat uiteraard niet zo bedoeld was, maar toevallig zo uitpakt.

SO HAPPY TOGETHER (SHT)

Traditionele dansers uit Indonesiƫ en India brachten ballet onder mijn aandacht. Typerend voor ballet zijn de schoenen. De spitzen, waarin dus werkelijk op tenen wordt gelopen, zijn qua vormgeving heel bijzonder. De uitdaging was om zonder voorbeeld een fotorealistisch resultaat te maken. Daarna zijn er verschillende wegen bewandeld om het thema ballet verder uit te werken.

BALLET

Een ander thema was het strand. Strand van Scheveningen staat uiteraard bovenaan, maar ook de stranden van de Waddeneilanden zijn onderwerpen.

STRAND

VROUW

Een geliefd onderwerp in de beeldende kunst was en is de vrouw